Maib susține învățământul dual și contribuie la formarea profesională a studenților ASEM

În premieră pentru învățământul superior din Republica Moldova,  6 studenți  ai  ciclului I licență, de la specialitățile Informatică Aplicată și Business și Administrarea Afacerilor (BAA), au început activitatea practică în cadrul maib timp de 6 săptămâni, parte a noului model de instruire, învățământul dual.

Acest model este o formă alternativă în sistemul de învățământ superior ce presupune îmbinarea studiilor teoretice în cadrul ASEM cu perioade de practică aplicată direct în câmpul muncii. În limitele programului, maib găzduiește în stagii periodice de practică studenții ASEM pentru a-și dezvolta abilitățile profesionale în mediul real de activitate, alături de profesioniștii maib.

Angela Casian, Prim-prorector al ASEM:

”Lansarea programului pilot de învățământ dual este o provocare și în același timp o inovație pentru învățământul superior din țară. Ne bucurăm să avem și în cadrul acestui proiect susținerea partenerului nostru de nădejde – maib, cei 6 studenți încadrați deja în cadrul băncii având parte de cele mai bune experiențe, aplicând teoria cu succes în practică. De asemenea, ne dorim ca rezultatele obținute după pilotarea acestui format dual de studii să servească pentru elaborarea unor propuneri de modificare a legislației pentru implementarea învățământului superior dual în Republica Moldova”

Ion Moraru, Alexandr Macarov, Cristian Suruceanu sunt colegii noștri ce vor oferi mentorat pentru studenții din Zona IT, iar Ion Lai și Alexandra Cojocaru vor avea grijă ca studenții BAA să devină cei mai buni din domeniul B2B.

Ion Moraru, mentor, Șef al Direcției Sisteme Analitice si Baza de Date:

”În spatele mentoratului se află o întreagă combinație de experiență și pasiune pentru a oferi mai mult decât informația de bază. Dezvoltarea mentoratului depinde nu doar de talentul mentorului, dar și de dedicația de a împărtăși abilitățile profesionale, de colaborare cu studentul asupra mijloacelor de a atinge scopurile, de angajamentul său față de programul de mentorat, de efortul pe care îl depun în implementarea strategiilor care s-au discutat cu profesorii de la ASEM. Ca mentor mă implic în ghidarea studenților debutanți, astfel încât aceștia să vadă calea pe care trebuie să o urmeze în atingerea abilităților profesionale.”

Programul durează trei ani, studenții alternând perioadele de aflare în aulele ASEM și cele în care învață meserie în cadrul maib. În plus, pentru perioadele de activitate profesională, tinerii sunt remunerați.

Împreună ducem educația la nivelul următor!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok