FinTech Hackathon Moldova: Descoperă experienţele celor 8 echipe câştigătoare care trec în etapa următoare

La sfârşitul lunii aprilie s-a încheiat Hackathonul „Verticala Fintech 2021”, în cadrul căruia au participat 78 de tineri ingineri, programatori şi persoane interesate de industria IT. Sub îndrumarea trainerilor cu experienţă, participanţii au parcurs sesiuni de mentorat pentru a-şi creşte abilităţile şi potenţialul de creaţie, dar şi pentru a pune în aplicare cu mai mult curaj şi alte idei inovative de îmbunătăţire a serviciilor din industria financiară din ţară.
 
Dintre toate echipele înscrise în cadrul proiectului, 8 au fost alese învingătoare. Membrii acestora spun că participarea la Hackathon le-a deschis uşa către noi oportunităţi, au cunoscut abordări inovative de dezvoltare, bunele practici din industrie, dar şi experienţe internaţionale din domeniu.
 
Andrei Ceban, participant, echipa „Supertax”: „Hackathonul mi-a oferit trei zile „de aur” în care am acumulat foarte multe informaţii interesante şi o experienţă semnificativă care mă va ajuta să-mi îmbunătăţesc abilităţile profesionale şi de viaţă. Le sunt recunoscător organizatorilor pentru munca enormă pe care au depus-o pentru a aduna atâţia specialişti buni împreună.”
 
Vasile Papaluţă, participant, echipa „Fraudless”: „FinTech mi-a părut o industrie captivantă, motiv pentru care am acceptat invitaţia de a participa la Hackathon. Acolo am descoperit că este un domeniu plin de detalii şi mecanisme interesante de lucru. În timpul Hackathonului am realizat un API de detectare timpurie a fraudelor în mediul e-commerce. Mentorii şi trackerul ne-au ghidat în realizarea şi formarea ideii, oferindu-ne suport şi în dezvoltarea soluţiei.”
 
Maxim Grosul, participant, echipa „Piaţa-auto”: „Am participat pentru prima dată la un Hackathon şi am doar impresii pozitive. Cred că aşa evenimente reprezintă un test foarte bun pentru rezistenţa la stres, deoarece foarte multe lucruri necesitau implementare în timp scurt. Pentru mine, formarea analizei de business şi de modelare a afacerii mi-au părut mai complicate decât punerea în aplicare a părţii de software.”
 
Amintim că cele 8 proiecte câştigătoare care vor merge în etapa următoare – Maxelerator – sunt: 
 
„FraudLess” – o soluţie care previne tranzacţiile de fraudă în comerţul electronic;
„Shekels” – o aplicaţie care centralizează toate ofertele de promovare şi rambursare ale băncilor, astfel încât utilizatorii să le poată aplica cu uşurinţă pe cardurile lor;
„Invoice Processing” – o platformă digitală pentru extragerea şi validarea automată a datelor din facturi;
„Piaţa-auto” – un marketplace care încorporează autoturismele dealerilor din regiuni. Platforma poate calcula plăţile de leasing, întreţinerea anuală a automobilului, dar şi alte aspecte ce ţin de costurile unui vehicul;
„MaiPay” – o plaftormă care oferă posibilitatea cumpărătorilor de a testa produsele înainte de a le procura;
„Supertax” – o soluţie digitală de consiliere fiscală, care îşi propune să faciliteze depunerea declaraţiilor fiscale;
„PayA” – o soluţie inteligentă care are drept scop facilitarea tranzacţiilor financiare din orice colţ al lumii rapid şi ieftin;
„Fagura” – un sistem care conectează investitorii interesaţi de profituri mai mari cu persoanele care îşi doresc să obţină împrumuturi cu dobânzi mai mici decât în sistemul financiar tradiţional.
 
După etapa de accelerare, echipele care dezvoltă produsele fintech vor trece la următorul nivel – cel de pilotare. La această etapă, participanţii vor avea posibilitatea de a-şi prezenta şi testa soluţiile în instituţiile financiar-bancare din ţară.
 
Pasionaţii de IT, fintech şi digital se pot înscrie în continuare la FinTech ACCELERATOR 2021 până pe 10 mai curent, accesând acest link. Participarea oferă posibilitatea de a dezvolta o afacere în domeniul Fintech, primind timp de 3 luni mentorat profesionist şi finanţare de la Mastercard şi MAIB. 
 
FinTech Hackathon Moldova face parte din „Verticala FinTech 2021”  – program dedicat startup-urilor tech care dezvoltă soluţii pentru domeniul serviciilor financiare şi este organizat cu suportul Moldova Agroindbank şi Mastercard, de către proiectul Startup Moldova, cu susţinerea USAID şi Suedia, în cadrul proiectului Tekwill.  

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok