Anunț privind modificarea comisionului de garantare conform Legii nr. 293/2017

Dragă client, 

Te informăm că, în baza Legii nr. 293/2017, publicată în Monitorul Oficial pe data de 5 august 2024, comisionul de garantare a fost stabilit de 0,4% anual din soldul garanției de stat, conform deciziei Ministerului Finanțelor.

S-a stabilit că comisionul de garantare în mărime de 0,4% se aplică față de noii beneficiari ai Programului de stat „Prima casă” din data intrării în vigoare a Legii nr.218/2024 pentru modificarea unor acte normative („Prima casă Plus”).

Comisionul de garantare va fi calculat lunar, începând din prima zi de acordare a creditului din cadrul Programului „Prima Casă” și va continua până la achitarea integrală a creditului sau, în caz de executare a garanției de stat, până la vânzarea locuinței ipotecate.

Față de beneficiarii Programului de stat „Prima casă”, care au contractat credite ipotecare în cadrul programului până la data intrării în vigoare a Legii nr.218/2024, banca va asigura aplicarea comisionului de garantare în mărime de 0,4% anual, începând cu data de 01.09.2024.

Prin urmare, din 2 septembrie 2024, noul grafic de rambursare a plăților lunare a creditului „Prima Casă” va fi disponibil la sucursală și/sau în aplicația mobilă maibank.

Mai multe informații despre noile rate la credite pot fi obținute în sucursalele maib sau la numărul 1313.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok