Creative şi inovative: 8 echipe înscrise la Fintech Hackathon 2021 au acces în etapa următoare

Prima etapă a Verticala FinTech 2021 – Hackathonul - şi-a ales câştigătorii. Opt echipe, din cele zece formate în cadrul competiţiei, au prezentat cele mai bune idei de startupuri propuse a fi implementate în domeniul bancar şi, respectiv, au acces în etapa următoare – MAXelerator. Este vorba despre echipele Fraud-less, Shekels, Invoice Processing, Piata-auto, MaiPay, Supertax, PayA şi Fagura, membrii cărora s-au mobilizat pentru a genera idei de proiecte care să aducă plus valoare în banking. 
 
Proiectele au fost evaluate de şapte juraţi, reprezentanţi ai partenerilor Hackathonului: 
  • Giorgi Shagidze, promovat de către Consiliul Moldova Agroindbank către BNM, pentru a fi aprobat în calitate de Preşedinte al Comitetului de Conducere;
  • Aliona Stratan, Prim-vicepreşedinte MAIB;
  • Andrii Glevatskyi, Vicepreşedinte MAIB;
  • Yuriy Batkhin, Vicepreşedinte, Dezvoltarea Pieţii şi Businessului, Mastercard Ucraina şi Moldova; 
  • Valeriy Kardash, Manager, Business Development, Mastercard Ucraina şi Moldova;
  •  Ana Chirita, Directoare Proiecte Strategice, ATIC;
  •  Vitalie Tataru, CEO la AC Technologies, membru independent al juriului.
Tinerii participanţi s-au întrecut în idei originale, creative şi cu plus valoare pentru piaţa bancară din Moldova, iar juraţii au avut doar cuvinte de laudă în acest sens. 
 
„Întreaga echipă MAIB este mândră să fie parte a acestui proiect şi să susţină tinerii la început de drum. Suntem siguri că ideile învingătoare astăzi, axate pe oferirea unor servicii inovatoare la standarde internaţionale, dezvoltarea fintech şi a ecosistemelor - sunt viitorul băncilor din ţară. Toate proiectele prezentate derivă din direcţia digitală pe care MAIB continuă să o dezvolte pentru clienţii săi şi ne bucurăm că participanţii au ţinut cont de ea. Aşa cum am menţionat şi anterior, viitorul este digital. Voi sunteţi viitorul şi ne dorim să colaborăm împreună”, a declarat Giorgi Shagidze.
 
Menţionăm faptul că la ediţia din acest an a Hackathonului s-a înregistrat un număr record de 78 de participanţi originari din Moldova, SUA şi India – pasionaţi de IT, antreprenoriat, banking şi startupuri. 
Urmează ca în etapa următoare, MAXeleratorul, echipele selectate să beneficieze de resurse şi suport pentru a dezvolta produse fintech şi a trece la nivelul următor – pilotarea. 
 
Verticala Fintech 2021 se va încheia cu o conferinţă la care vor participa experţi, startupuri şi toţi cei asociaţi industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor şi potenţialul soluţiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare şi alţi jucători de pe piaţă ar putea oferi cele mai bune servicii clienţilor şi partenerilor de business.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok