#maibuni împreună. Săptămâna faptelor bune, marcată de echipa maib

În perioada 13 - 17 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară campania „Săptămâna Națională a Bunătății”, care reiterează importanța faptelor bune realizate în folosul comunității de fiecare dintre noi. Campania se află la cea de-a treia ediție și promovează colaborarea dintre oameni, împărtășirea bunelor practici, crearea contextelor pentru faptele bune, filantropia personală și corporativă întru rezolvarea problemelor sociale.  

În prezent, maib are 2400 de angajați și ambasadori ai faptelor bune, care, unindu-și forțele, au reușit să contribuie la o serie de inițiative non-profit, realizate din inimă, pentru oameni și pentru societate. Așadar, în contextul „Săptămânii Naționale a Bunătății”, am decis să facem o retrospectivă a celor mai importante proiecte RSC realizate în ultimii ani, care ne-au făcut #maibuni împreună.

În contextul Zilei mondiale a Donatorului de sânge, an de an angajații maib se implică activ. Timp de 3 ani am reușit să colectăm 98 de litri și 500 mililitri de componente de sânge, această cantitate fiind suficientă pentru a salva 656 de oameni.

O altă inițiativă realizată cu dragoste pentru comunitate este participarea în cadrul campaniei „Masa Bucuriei", organizată la nivel național de Misiunea Socială „Diaconia” în ajunul sărbătorilor pascale. 

Voluntarii maib au încurajat cumpărătorii magazinelor din Chișinău și din regiunile țării să doneze produse alimentare pentru a oferi oamenilor nevoiași o masă caldă și un motiv pentru a zâmbi de sărbători.

Pe parcursul ultimilor ani, maib și-a manifestat suportul și implicarea la capitolul educației, organizând diverse lecții publice și evenimente de educație financiară. În cadrul acestora, cei mai buni specialiști ai maib împărtășesc informații utile cu elevii și studenții din țară. Doar în anul curent, câteva mii de elevi și studenți au plecat acasă cu mai multe cunoștințe din domeniul financiar.

Totodată, în ultimii ani, echipa maib a fost activă la propriu, participând într-o serie de evenimente sportive caritabile, organizate de principalul furnizor de servicii paliative din Republica Moldova - Hospice Angelus Moldova. Printre evenimentele susținute de maib se regăsesc:

  • Cupa Anuală de Fotbal Hospice Angelus Moldova, organizată în scop caritabil, pentru susținerea persoanelor cu diagnostic limitat de viață;
  • Cursa #FocLaGhetePeBiciclete, menită să adune fonduri pentru pacienții care au nevoie de îngrijiri paliative;
  • Turneul de tenis de masă Hospice Angelus Moldova, organizat pentru colectarea de fonduri în vedere asigurării prestării serviciilor de îngrijire paliativă copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

Una dintre cele mai importante tradiții din lista faptelor bune, realizate de echipa maib, este susținerea demersului de redirecționarea a 2% din impozitul anual pe venit pentru organizațiile nonguvernamentale. Astfel, această inițiativă ne permite să facem lucruri frumoase în domenii sociale precum: sportul, arta, educația, oamenii aflați în suferință sau copiii din familiile defavorizate.

Un alt proiect de suflet marca maib este plantarea pădurii maib, care a ajuns în acest an la cea de-a treia ediție. Pe parcursul celor trei ediții de plantare, în comuna Cruzești au fost plantați 8 600 de copaci, care, potrivit estimărilor, vor contribui la sechestrarea a 400 de tone de CO2 pe parcursul a 40 de ani. Totodată, pădurea maib a fost extinsă pe un teren cu risc sporit de alunecare și degradare din Cruzești, fiind și prima pădure plantată în localitate.

În cele mai incerte perioade din ultimii ani, maib a depus eforturi pentru a răspunde cu receptivitate și empatie dificultăților din comunitate. Așadar, în contextul deficitului de electricitate, maib a implementat o serie de acțiuni de reducere a consumului de electricitate în oficii, inclusiv deconectarea iluminatului decorativ și a celui în scopuri de publicitate din rețeaua de sucursale și din oficiile centrale.

În contextul momentelor provocatoare din ultimii ani, oamenii maib s-au implicat în acțiunile voluntare de ajutorare a refugiaților ucraineni în cadrul Centrului de Triere de la Moldexpo, unde a fost organizat, împreună cu Mastercard, și un punct mobil în care refugiații puteau primi carduri bancare. Totodată, maib a făcut donații în contul deschis de Ministerul Finanțelor, pentru a sprijini refugiații din Ucraina.

De curând, maib a trecut printr-o serie de schimbări semnificative, inclusiv de imagine și design, o bună parte dintre bunurile utilizate anterior, precum: calculatoare, mobilier, decorațiuni și altele, fiind donate școlilor, primăriilor, organizaților caritabile din țară, astfel oferindu-li-se o a doua șansă de utilizare.

Nu în ultimul rând, maib contribuie la promovarea valorilor și activităților din cadrul Campaniei „Săptămâna Națională a Bunătății”. Pentru al doilea an consecutiv, echipa maib relatează agenților economici cum pot face RSC, oferindu-le informații valoroase și încurajând astfel realizarea faptelor bune.

Astfel, maib își asumă angajamentul de a continua activitățile din cadrul proiectelor RSC și își exprimă susținerea pentru toți cei care planifică să se alăture inițiativelor menționate sau să se regăsească în alte activități de impact social.

Hai să fim #maibuni împreună și să facem lumea în care trăim mai altruistă și frumoasă!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok