Maib recomandă: 4 animații pentru copii, care îi vor ajuta în dezvoltarea competențelor financiare

La maib, suntem ferm convinși că educația financiară poate fi captivantă de la cea mai fragedă vârstă, în special atunci când conceptele complexe din acest domeniu sunt prezentate într-un mod atractiv și interesant. Anterior, ți-am prezentat tehnici, cărți, filme și jocuri video de educație financiară, iar în cadrul acestui articol îți recomandăm câteva desene animate pentru copii, care vor contribui la  înțelegerea de bază a lumii financiare.

Așadar, iată câteva animații cu și despre bani în limba română:  

  1. Când voi fi mare, voi fi... BOGAT!

Această animație reprezintă o poveste pentru cei mici, care face o introducere explicită în lumea noțiunilor financiare. Eroul principal visează să adune bani pentru o bicicletă, iar pentru realizarea acestui scop folosește diferite metode de economisire, pe care le explică celor mici într-un mod simplu și accesibil.

https://www.youtube.com/watch?v=wF0DpwEvIfc

  1. Educația financiară cu Ana și Radu. Economisirea

„Educația financiară cu Ana și Radu” este o serie de animații, elaborate de Banca Națională a României. În cadrul episoadelor, personajele principale – Ana, Radu și Bunicul - se ciocnesc cu situații uzuale și le explică prin prisma educației financiare. În episodul „Economisirea”, copiii descoperă ce presupune această noțiune și cum are loc acest proces.

https://www.youtube.com/watch?v=j0dC5ZY0gqk

  1. Povestea banilor - povești educative pentru copii

Această animație reprezintă o poveste animată, care explică copiilor de unde au apărut banii și care este rolul lor. Limbajul, imaginile video și exemplele utilizate în cadrul desenului animat sunt pe înțelesul chiar și al celor mai mici copii, dar și suficient de interesant pentru a le capta atenția și a le permite să asimileze ușor informația prezentată.

https://www.youtube.com/watch?v=bxFHUFh81TQ

  1. Învață să cheltuiești

„Învață să cheltuiești” este o poveste animată, în care iepurașul Sonny se ciocnește cu o situație dificilă – acesta trebuie să decidă ce să îşi cumpere cu banii de buzunar. Prin intermediul acestui exemplu simplu și accesibil, copiii sunt familiarizați cu noțiunile principale de economisire, prioritizare și necesitate.

https://www.youtube.com/watch?v=IaFohzorJO8

Tu cum îi explici copilului noțiunile financiare? Apropo, de la ce vârstă abordezi cu cel mic subiectele care țin de educația financiară?

Tu conduci. maib

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok