Despre depozitele bancare – simplu și ușor. Cum să-ți păstrezi banii sigur și avantajos?

Cu toții știm că abilitatea de a multiplica economiile este semn de bună pregătire pentru viață și de educație financiară, ajutându-ne să ne realizăm visele, dar și să ne simțim mai siguri în fața evenimentelor imprevizibile pe care ni le poate pregăti viața. Totuși, chiar dacă ai citit deja articolul precedent despre metodele eficiente de a economisi, pe care îl poți vedea aici, s-ar putea să te simți confuz(ă) când te întrebi unde, totuși, este cel mai sigur și comod să-ți păstrezi banii.

În acest material, îți povestim cum poți păstra banii la maib, ce opțiuni există și care sunt condițiile, aspectele și beneficiile fiecăreia dintre acestea.

Așadar, ce sunt depozitele bancare și cu ce ne pot fi de folos?

Practic, depozitele bancare sunt un instrument care te ajută să-ți păstrezi și să-ți înmulțești banii cu ajutorul ratei de dobândă, propusă de bancă. Astfel, îți creezi un cont, depui suma dorită pe o perioadă determinată și te bucuri de faptul că banii tăi sunt în siguranță și că se înmulțesc fără să depui efort.

În primul rând, ar trebui să alegi banca la care vei deschide un depozit, iar pentru a nu da greș, ar trebui să ții cont de câteva aspecte: dacă banca aleasă este una de încredere, cu o poziție fermă pe piață, care este perioada permisă a depozitului, care este rata de dobândă a acestuia.

La maib poți beneficia de 4 opțiuni de a-ți depozita banii:

  1. Maib clasic - este depozitul perfect dacă ai bani disponibili și ești gata să aștepți ca să primești beneficiul maxim. Poate fi deschis pe o perioadă prestabilită și cu dobândă fixă, fără posibilitatea de retragere anticipată.

Mai multe detalii despre modul în care se calculează rata dobânzii în cazul depozitului maib clasic, dar și alte detalii despre acesta poți afla aici.

  1. Maib classic+ - aceasta este o opțiune potrivită pentru tine, dacă optezi pentru un depozit pe termen lung și dorești să faci economii, primind un venit pasiv sub formă de dobândă. Acest depozit este fără drept de depuneri suplimentare și retragere anticipată.

Află mai multe despre maib classic+ aici.

Un alt lucru pe care este important să îl cunoști despre maib classic și maib classic+ este faptul că depuneri suplimentare în cont și retrageri parțiale nu se admit, iar dobânda se acumulează lunar pe cardul sau contul aferent.

  1. Maib capital. În cazul în care vrei să poți depune bani oricând dorești, acesta ar fi depozitul care s-ar putea să ți se potrivească cel mai bine.

Depozitul se deschide pe termen de 365 de zile. Mai multe detalii despre maib capital află aici.

  1. Maib multiopțional. Acest depozit este varianta perfectă pentru persoanele care își doresc autonomie și accesibilitate totală. Astfel, dacă vrei să depui sau să retragi bani din cont în orice moment, păstrând soldul minim și fără a pierde dobânda primită anterior, maib multiopțional s-ar putea să fie ceea ce cauți.

Mai multe despre depozit găsești aici.

Știm cât de importantă este flexibilitatea și posibilitatea de a economisi timp, de aceea, te anunțăm că la maib poți deschide un depozit prin aplicația mobilă maibank. Pe lângă comoditate, obții și o dobândă mai mare cu 0,5%.

Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația mobilă maibank din telefonul tău, să alegi depozitul potrivit, să semnezi contractul de pe telefon, utilizând codul unic primit prin SMS.

Totodată, poți solicita gratuit un card maib, pe care lunar îți va fi transferată dobânda.

Totuși, pe lângă depozitele clasice, care oferă un venit pasiv, o altă opțiune de care poți beneficia la maib sunt obligațiunile corporative. Acest instrument oferă oportunitatea de a investi în mod sigur și de a gestiona propriile economii.

Din data de 4 decembrie, maib a anunțat lansarea celui de-al doilea program de obligațiuni corporativ care se va desfășura în decursul a 12 luni. În această perioadă, maib va lansa 10 emisiuni consecutive de obligațiuni corporative de clase diferite, cu o rată de subscriere de cel puțin 1% pentru fiecare emisiune, în valoare nominală de 100 de milioane de lei fiecare. 

În primul rând, investiția oferă o rată a dobânzii anuală, achitată lunar, timp de 3 ani. Aceasta este una mai convenabilă, comparativ cu alte depozite și necesită o investiție minimă de doar 20 000 de lei. Un alt avantaj este faptul că, în unele cazuri, obligațiunile corporative pot fi utilizate în calitate de gaj sau de alte instrumente monetare și financiare.

Totodată, investiția în obligațiunile corporative maib mai are drept avantaj faptul că investitorii pot retrage suma investită printr-o simplă cerere depusă în oricare sucursală maib, iar obligațiunile pot fi tranzacționate prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.

Mai multe despre obligațiunile corporative maib poți citi aici.

Totodată, dacă oportunitățile de a economisi și multiplica banii cu ajutorul investițiilor ți-au trezit interesul, poți afla mai multe despre acest instrument în materialul de aici

Care este metoda de a-ți păstra banii care crezi că ți s-ar potrivi cel mai bine?

Vrei să povestim mai multe și despre cum alegi instituția financiară la care să-ți depui economiile?

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok