„Burse Suplimentare pentru Tineri”, 2013

45 de studenţi de la 12 instituţii de învăţămînt din ţară au devenit bursieri în cadrul proiectului „Burse Suplimentare pentru Tineri”, ediţia 2013

Centrul de Informaţii Universitare a anunţat finaliştii celei de-a patra ediţii a proiectului social „Burse Suplimentare pentru Tineri”.

În concursul, din acest an, au participat 66 studenţi, de la anul III de studii, secţia zi, de la 12 instituţii de învăţămînt superior din ţară, bursieri ai ediţiilor precedente ale proiectului. În rezultatul evaluării dosarelor depuse pentru concurs, de către Comisia de Experţi Independenţi, nominalizată în cadrul programului, au fost selectaţi 45 de finalişti, care vor beneficia de burse anuale în valoare de pînă la 18000 MDL.

Ediţia curentă a proiectului este realizată de către Centrul de Informaţii Universitare cu susţinerea financiară a BC „Moldova Agroindbank” SA – partenerul proiectului începînd cu anul 2011, care a oferit, pentru realizarea ediţiei, din acest an a proiectului, un grant în valoare de 410000 MDL. Proiectul Burselor Suplimentare este susţinut şi de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din RM. Scopul acestuia este acordarea suportului necesar tinerilor, ce provin din familii social vulnerabile din Moldova, pentru a facilita accesul lor la educaţie în instituţiile de învăţămînt superior. Grupul ţintă al iniţiativei în cauză sunt tinerii dezavantajaţi în sensul accesului la serviciile educaţionale de calitate, care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilităţi, tineri atît din zonele urbane, cît şi din cele rurale.

Serghei CEBOTARI, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA: „Serghei CEBOTARI, Preşedintele Comitetului de Conducere BC „Moldova Agroindbank” SA: „Sprijinind Programul „Burse Suplimentare pentru Tineri”, BC „Moldova Agroindbank” încurajează performanţele studenţilor cu condiţii sociale dificile, îi ajută să-şi pună în valoare capacităţile. Obiectivul edificării unei societăţi bazate pe cunoaştere este susţinut cu perseverenţă de bancă, manifestându-se prin iniţierea şi sprijinirea numeroaselor proiecte din domeniul social, cultural, cel al educaţiei, care au un impact major pentru ţară şi pentru cetăţenii ei în parte. Filosofia Responsabilităţii Social Corporative a BC “Moldova Agroindbank” SA rezidă în împărtăşirea bunurilor acumulate cu comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea”

Angela Muşet, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „Ne bucură faptul că împreună cu partenerul nostru fidel, Moldova Agroindbank, noi am reuşit să continuăm acest proiect valoros şi să oferim suport studenţilor bursieri ai proiectului, care necesită sprijin financiar pentru a absolvi cu succes anul de studii. Aceşti tineri, în ciuda condiţiilor sociale dificile, au dat dovadă de performanţe academice şi implicare activă în activităţi extracurriculare, fapt ce demonstrează că merită să investim în tinerii de astăzi pentru a beneficia, de specialişti pregătiţi, pe viitor. Pentru mulţi dintre bursierii acestei ediţii, anul curent de studii reprezintă anul absolvent, după care, ei îşi vor continua calea pe cont propriu, iar noi vom rămîne cu satisfacţia că am contribuit la dezvoltarea unor tineri instruiţi, respectiv, a unor personalităţi.”
Proiectul „Burse Suplimentare pentru Tinerii” a fost lansat în aprilie 2010 de către Centrul de Informaţii Universitare, şi a fost realizat pe parcursul a trei ediţii cu sprijinul Fondului de Urgenţă/ Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Începînd cu anul 2011, programul a beneficiat de un suport financiar suplimentar, oferit de către BC „Moldova Agroindbank” SA, care a devenit partener oficial al proiectului. Grantul în valoare de 1200000 MDL, oferit de către MAIB, pe perioada ultimilor trei ediţii ale proiectului, a contribuit atît la majorarea numărului de burse oferite în cadrul concursului, cît şi la susţinerea în continuare la studii a unui grup de tineri vulnerabili. În cadrul celor patru ediţii organizate ale programului au fost oferite 758 de burse anuale, în valoare totală de 661500 USD.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok