Proiectul de suport în afaceri pe timp de pandemie, extrem de solicitat de clienţii Moldova Agroindbank

80% dintre antreprenorii care au solicitat în ultimele trei luni finanţare în cadrul proiectului „COVID-19 Răspuns de urgenţă şi sprijin pentru întreprinderi micro, mici şi mijlocii” au fost susţinuţi financiar prin intermediul Moldova Agroindbank. MAIB este una dintre cele 8 bănci comerciale din ţară, care participă la proiectul realizat cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. 

Finanţarea este acordată antreprenorilor cu scopul:
 
- creării şi păstrării locurilor de muncă viabile permanente sau de sezon;
- sprijinirii investiţiilor în mijloace fixe productive;
- asigurării necesităţilor de capital circulant pentru menţinerea activităţii. 
 
În cadrul proiectului sunt creditate întreprinderile micro, mici şi mijlocii care desfăşoară activităţi de artizanat sau întreprinderile mici de familie încadrate în activităţi economice afectate de criza pandemică. Beneficiari ai finanţării pot fi atât întreprinderile nou create, cât şi cele existente. 

Suma maximă pentru un proiect investiţional este de 600 000 de euro, iar în cazul acoperirii cheltuielilor curente, inclusiv pentru completarea fondului de rulment se acordă până la 300 000 de euro. Un antreprenor poate solicita finanţare pentru mai multe proiecte, însă suma totală acordată pentru acestea nu va depăşi 2 000 000 de euro. 

Creditele se acordă pe un termen de până la 6 ani, cu o perioadă de graţie de 24 luni pentru proiecte investiţionale şi pe un termen de până la 4 ani, cu o perioadă de graţie de 12 luni pentru majorarea capitalului circulant. 
Proiectul include multiple avantaje, inclusiv o rată a dobânzii de 0% pentru 10% din suma creditului solicitat de la bancă. Pentru restul sumei, rata achitată va fi de 6.5% în lei şi de 4% în euro. 

“Noul program de credit MAIB a apărut la timp. În februarie am împrumutat 600 000 de lei, dintre care 540 000 lei - cu 6,5% şi 60 000 lei - 0% pentru o perioadă de 3 ani şi jumătate, cu o perioadă de graţie de 6 luni. Cu gajul recoltei viitoare. Cred că aceste condiţii nu sunt doar bune, ci sunt foarte bune în timpul pandemiei, când economia este în criză. Consider că această ofertă este un produs bancar necesar, în special pentru întreprinderile agricole”, au menţionat Elena şi Dorin Tofan, proprietarii ”Elit Agro perform” SRL din Soltăneşti, Nisporeni. Întreprinderea cultivă căpşuni soi Marmolada în câmp deschis şi în sere, precum şi răsaduri de căpşuni pentru vânzare şi necesităţile proprii.

De oferta atractivă de creditare a decis să beneficieze şi reţeaua de restaurante ”Pizza Corso”.

 “Nu aveam planuri de extindere, dar ne-am gândit că, dacă există o ofertă avantajoasă, putem, chiar şi în pandemie să deschidem un local nou. Am decis să contractăm un credit în mărime de 1,2 mil. de lei cu dobânda 6,5%. Timp de trei ani, aproximativ 75 000 de lei vom plăti dobânda. Pentru Moldova, acesta este un preţ bun pentru un credit. În astfel de condiţii de lucru poţi dezvolta afacerea”, a relatat Nicolae Hudic, unul dintre fondatorii Hudic Com SRL, deţinătorul reţelei ”Pizza Corso”.

Pentru că te înţelege, Moldova Agroindbank finanţează diferite proiecte de business din resurse proprii şi internaţionale. În special, sunt acordate credite pentru acoperirea necesităţilor întreprinderilor mici şi mijlocii: achiziţionarea rapidă şi cu pachet simplificat de acte a tehnicii sau utilajelor agricole şi industriale, procurarea altor mijloace fixe, completarea capitalului circulant, investiţii în agricultură, dar şi în alte sectoare ale economiei. Totodată, MAIB refinanţează creditele pe care le-ai luat de la alte instituţii financiare, oferind condiţii mai favorabile. 

Susţinem cu încredere oamenii de afaceri cu experienţă şi stimulăm tinerii antreprenori, încurajându-i să-şi dezvolte o afacere proprie aici, acasă.  

Pentru mai multe detalii, accesează www.maib.md sau solicită oferta.  

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok