Close
Новости
Новости
Депозиты
Clasic Clasic+
Услуги на рынке Ценных Бумаг
Рынок ценных бумаг
Тарифы и Общие условия
Тарифы и Общие условия
Электронные услуги
Internet-Banking СМС-Уведомления
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Электронные выписки Transfer P2P Перевод T2C

Trade Facilitation Program

Trade Facilitation Program (TFP) al Băncii Europene de Reconstrucţii şi Dezvoltare
 
Trade Facilitation Program (TFP), este un Program al Băncii Europene de Reconstrucţii si Dezvoltare (BERD), lansat încă în 1999, ce are drept scop stimularea comerţului internaţional, prin finanţarea tuturor etapelor tranzacţiilor de import/export.
 
TFP poate fi utilizat pentru a garanta orice tranzacţie comercială de import/export reală către, dinspre şi în interiorul ţărilor de operare BERD. 
Moldova Agroindbank este parte a Programului din anul lansării acestuia, iar la 4 iulie 2019 au fost semnate contractele de reactivare a liniei TFP pentru MAIB care cuprind două direcţii de finanţare:
  • TFP Guarantee Facility (Facilităţi de garantare) reprezintă garanţia BERD emisă în favoarea băncii confirmatoare, în cadrul tranzacţiilor documentare, la solicitarea MAIB (în calitate de bancă emitentă), pentru confirmarea acestor tranzacţiilor. Prin garanţia emisă, BERD îşi asumă riscul de neplată şi riscul de ţară asociat cu banca emitentă.
  • TFP Cash Advances (Facilitate de credit) reprezintă credite acordate pe termen de până la 2 ani pentru finanţarea tranzacţiilor de import/export, precum şi tranzacţiilor de pre-export/ post import (distribuţie locală a bunurilor importate care sunt legate de importurile/exporturile clienţilor).
Scopul programului: finanţarea cheltuielilor aferente tranzacţiilor de import/export, tranzacţiilor de pre-export/ post import (distribuţie locală a bunurilor importate care sunt legate de importurile/exporturile clienţilor).
 
Beneficiari: întreprinderi care sunt implicate în tranzacţii de import/export.
 
Termenul finanţării: până la 2 ani;
 
Avantaje: export şi import mult mai competitiv, minimizarea riscului de ţară şi a riscului de credit asociat partenerilor de afaceri, deschiderea posibilităţilor de diversificare a exporturilor/importurilor în diferite ţări ale lumii, băncile confirmatoare implicate în Program fiind din peste 80 de ţări ale globului pământesc


Заполните заявку для получения предложения


Нажимая на кнопку «Отправить заявку», я соглашаюсь с условиями передачи персональных данных
Мы вам перезвоним, чтобы обсудить возможности финансирования