Close
Новости
Новости
Депозиты
Clasic Clasic+
Услуги на рынке Ценных Бумаг
Рынок ценных бумаг
Тарифы и Общие условия
Тарифы и Общие условия
Электронные услуги
Internet-Banking СМС-Уведомления
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Электронные выписки Transfer P2P Перевод T2C

Programul Belarus

BC ,,Moldova Agroindbank” SA oferă credite pentru achiziţionarea tehnicii şi utilajului agricol şi industrial produse în Belarus, în baza unui acord bilateral exclusiv semnat între MAIB şi Guvernul Republicii Belarus.

Programul de creditare este unul inedit pentru piaţa Republicii Moldova, beneficiarii având garanţia compensării dobânzii de către Guvernul Republicii Belarus în mărime de până la 4,3% anual.   

Creditele sunt acordate atât din resursele băncii, cât şi din contul resurselor organizaţiilor financiare internaţionale, cu care banca are încheiate acorduri de subîmprumut,  în dependenţă de disponibilitatea acestora. 

Scopul: Finanţarea proiectelor investiţionale pentru procurarea tehnicii agricole, tehnicii specializate, diferite tipuri de utilaje şi echipamente, maşini cu destinaţie medicală, excavatoare, utilaj forestier, troleibuze,  autobuze, transformatoare electrice, ascensoare, vagoane, utilaj şi maşini specializate pentru construcţia şi reparaţia drumurilor, etc., conform Listei organizaţiilor şi mărfurilor eligibile fabricate în Republica Belarus
 
Beneficiari: persoanele juridice şi persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător pentru o perioadă de minim 12 luni.

Termenul de rambursare: până la  5 ani 
 
Suma creditului: până la 90% din valoarea totală a proiectului investiţional, inclusiv plăţile aferente achitării TVA.
 
Contribuţia proprie:  minim 10% din valoarea proiectului investiţional
 
Moneda: lei moldoveneşti
 
Rata dobânzii: 9%, conform condiţiilor actuale
 
Avantaje: Doar în cadrul acestui program, beneficiaţi de o compensaţie acordată de Guvernul belarus. Dobânda compensată va fi egală cu 2/3 din rata de refinanţare a Băncii Naţionale a Moldovei la data acordării creditului sau la data acordării fiecărei tranşe, dar nu va depăşi 4,3% anual, reieşind din datoria efectivă la credit. 

Compensaţia va fi transferată trimestrial de către Guvernul belarus prin intermediul БПС-Сбербанк din Republica Belarus, ulterior fiind plasată pe contul curent a clientului în MDL.
 
Asigurare: În calitate de asigurare la rambursarea creditului şi dobânzilor aferente vor servi atât bunurile procurate din contul creditului, cât şi alte bunuri imobile/mobile în conformitate cu politica internă a băncii.
 
Creditele destinate  pentru procurarea bunurilor de origine belarusă se acordă în cadrul următoarelor produse MAIB:
 
- Credite pentru scopuri investiţionale
- Credite investiţionale
- Invest-Agro
- Universal-Agro Plus
- Multiopţional-Agro

Заполните заявку для получения предложения


Нажимая на кнопку «Отправить заявку», я соглашаюсь с условиями передачи персональных данных
Мы вам перезвоним, чтобы обсудить возможности финансирования