Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
”Academia Bancară” – programul de mindfulness financiar de la MAIB dedicat liceenilor 24.11.2020

”Academia Bancară” – programul de mindfulness financiar de la MAIB dedicat liceenilor

Cea de-a V-a ediţie a programului de educaţie financiară dedicat liceenilor ”Academia Bancară” s-a încheiat recent. Timp de patru săptămâni trainerii MAIB Victoria Roga şi Alina Votcariov au descifrat taine din lumea financiară, au construit puzzle-uri cu practici financiare eficiente, au simulat tehnici de gestionare a bugetului şi au partajat informaţii de mindfulness financiar împreună cu 15 elevi din clasele superioare de la diverse instituţii de învăţământ preuniversitar din ţară.

”Această ediţie s-a remarcat prin interesul sporit al tinerilor pentru educaţia financiară şi prin atitudinea responsabilă pentru consolidarea propriei stabilităţi financiare. La finele proiectului am fost plăcut impresionată de ideile inovative şi creative expuse în prezentări, de viziunile tinerei generaţii asupra produselor şi serviciilor bancare. Unii liceeni au decis deja că vor urma o facultate în domeniul băncilor şi finanţelor şi mă voi bucura să devenim peste ani colegi în cadrul Moldova Agroindbank”, a menţionat Victoria Roga, trainer al programului Academia Bancară.

Ce impact a avut cursul şi în ce măsură a fost util şi interesant i-am întrebat direct pe participanţi:

Vlad Dragan: ”La ”Academia Bancară” am aflat ce reprezintă inflaţia şi cum este posibil să o calculăm, ce menire au diversele tipuri de carduri şi pentru ce sunt ele necesare, dar şi ce reprezintă monedele comemorative. Mi-am dezvoltat imaginaţia în urma proiectului de sfârşit de program. Acest curs mi-a oferit un amalgam de informaţii, care mă vor ajuta să îmi aleg propriul drum în ceea ce reprezintă banii în complexitatea lor. Am primit şi sfaturi preţioase despre cărţile care ne-ar putea ajuta să înţelegem drumul banilor şi necesitatea de a investi cu cap şi cu un risc calculat. Le sunt recunoscător trainerilor şi MAIB pentru că mi-au deschis încă o oportunitate spre ceea ce vreau să fac cu adevărat”.

Alina Lungu: ”A fost un curs foarte util atât pentru mine, cât şi pentru colegii cu care am colaborat, având ca scop acumularea experienţei şi asimilarea unei informaţii absolut noi privind banking-ul şi modalitatea de gestionare a banilor.

Făcând trimitere direct la proces, afirm că a fost destul de explicită informaţia/ pe înţelesul tuturor. Având parte de nişte traineri de nota 10, am putut beneficia şi de informaţie suplimentară şi nu a fost întrebare la care trainerii MAIB să nu ne fi oferit răspunsuri. Mulţumim pentru un curs atât de interesant, care a contribuit la dezvoltarea deprinderilor noastre financiare pentru viaţă”. 

Gabriela Tăut: ”Cursul ”Academia Bancară” mă va ajuta să iau decizii financiare adecvate conform circumstanţelor personale şi familiale. În doar câteva săptămâni am învăţat cum pot lua decizii corecte în gestionarea propriilor venituri. Mulţumesc pentru o experienţă utilă şi cu impact asupra viitorului meu”.

Alexandrina Ciubotaru: ”În cadrul acestui training am reuşit să înţeleg mai bine domeniul financiar din toate punctele de vedere. Mi-au plăcut în mod special subiectele despre economisirea banilor, mecanismul corect de funcţionare a banilor şi multe curiozităţi din acest domeniu”.

Programul ”Academia Bancară” este desfăşurat de Moldova Agroindbank în cadrul activităţilor de responsabilitate socială corporativă dedicate promovării educaţiei financiare. Programul este gratuit şi are loc sub auspiciile Centrului pentru Tineri ”MAIB Studio Avanti”. Până în prezent, circa 100 de liceeni au absolvit cursul, o parte dintre ei continuându-şi deja studiile la facultăţi cu profil economic.