Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Tarife şi condiţii generale
Tarife şi condiţii generale
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
 Forumul meseriilor şi profesiilor 29.05.2015

Forumul meseriilor şi profesiilor

Peste 30 de instituţii de învăţămînt, 60 de companii şi întreprinderi angajatoare, autorităţi publice şi-au prezentat ofertele la cea de-a V-a ediţie a Forumului meseriilor şi profesiilor, desfăşurată la Chişinău.

Tradiţional, la acest eveniment cu propria ofertă de locuri de muncă disponibilă participă şi BC „Moldova Agroindbnk” SA. Standul băncii a fost vizitat de numeroşi tineri  în căutarea unui post vacant, dintre care cîteva zeci de aspiranţi şi-au manifestat interesul pentru oferta MAIB. Circa 10 persoane au şi depus CV-urile, în cadrul forumului, alţii urmînd să-l expedieze prin poşta electronică a băncii. 

Ofertele prezentate la Forumul meseriilor şi profesiilor au fost destinate absolvenţilor gimnaziilor, liceelor, instituţiilor de învăţămînt profesional tehnic şi superior, şomerilor sau persoanelor angajate care vor să-şi schimbe locul de muncă. Programul forumului a inclus prezentări de oferte din partea instituţiilor de învăţămînt, eventualilor angajatori, dezbateri tematice, seminare despre orientarea profesională etc.

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan, a caracterizat Forumul meseriilor şi profesiilor drept o activitate care oferă şanse. „Conform unor calcule, în urma desfăşurării acestui forum 20 la sută din tinerii interesaţi şi-au găsit un loc de muncă. Este bine că există posibilitatea ca părţile să discute, iar ca urmare solicitantul să găsească locul de muncă care-i place, iar angajatorul – omul potrivit”, a menţionat Ruxanda Glavan.

La rîndul său, Maia Sandu, ministrul Educaţiei, a subliniat necesitatea măsurilor de orientare profesională în şcoală, deoarece decizia privind alegerea viitoarei profesii nu se ia într-un an. „Este o opţiune serioasă care trebuie făcută nu pe placul părinţilor sau sub influenţa modei, este important să alegeţi ceea ce vă place şi poate fi o bună sursă de existenţă. Graţie acestui forum tinerii se pot informa şi conştientiza că oricînd în viaţă pot schimba ceva în bine”, a relevat ministrul Educaţiei.

La Forumul meseriilor şi profesiilor şi Tîrgul locurilor de muncă din acest an au fost prezentate peste 1500 de oferte. Preponderent au fost solicitaţi specialişti în domeniul tehnologiilor informaţionale, designeri, contabili, medici, ingineri, manageri, asamblori, tehnicieni, agenţi de vînzări, bucătari etc.

Evenimentul a avut loc sub egida ministerelor Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Educaţiei, Tineretului şi Sportului, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) ş.a. În cadrul forumului ANOFM împreună cu Agenţia de resort a municipiului Chişinău a organizat şi Tîrgul locurilor de muncă pentru tineret.

Moldova Agroindbank face parte din cei mai importanţi angajatori din Republica Moldova. La 31.12.2014 numărul total al salariaţilor băncii a constituit 1,673, în creşetere cu 45 de personae faţă de 31.12.2013.